brownies,cakejes enzovoort.
Amandelkoekjes
Bereidingswijze:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 2
Maal de amandelen samen met de poedersuiker met een mixer tot een fijn gruis.
Stap 3
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom....
—————
HEMELSE CHOCOLADETAART
GEBAK, VOOR 8-10 PERSONEN
VOORBEREIDING: 25 MINUTEN
OVEN: 55 MINUTEN
BEREIDEN: 20 MINUTEN
BENODIGDHEDEN:
300 gram pure chocolade, grof gehakt
375 gram roomboter, op kamertemperatuur
100 gram suiker
6 eieren,...
—————
Brownies
INGREDIËNTEN
150 g pure of bittere chocolade
150 g roomboter
125 g suiker
125 g basterdsuiker (lichtbruine)
1 zakje vanillesuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
4 eieren (middel groot)
1 eetlepel boter of...
—————
—————
Kruidkoek
1 kopje bruine suiker goed mengen met een half kopje boter en 1 kopje stroop.
In 1 kopje kokend water 2 theelepels bakpoeder doen ( ervoor zorgen dat het gaat schuimen) schuim in het deeg gieten Niet het water meegieten!
Alles goed mengen.
Bij 3 kopjes bloem 1...
—————
(Verjaardags)taart
ik heb voor mijn broers verjaardag een hele mooie verjaardagstaart gemaakt. dit is het recept en de foto van mijn taart:
Benodigdheden:
springvorm
cakemix voor 2 cakes. (bijv. van Koopmans. 1 pak voor 2 cakes)
de ingrediënten die op het cakemixpak staan voor twee...
—————
Gevulde speculaas
Bron: www.ah.nl
Allerhande 14 2004
Specificaties
hapje
8 stuks
20 min, wachten 75 min
Ingrediënten
200 g zelfrijzend bakmeel
125 g donkere basterdsuiker
2 el koek- en speculaaskruiden (potje 20 g)...
—————
Dit recept komt uit het Engelse kookboek 'Cupcake Heaven'.
Ingrediënten
Voor de mix:
115 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
50 gram bruine suiker
160 ml maple syrup (ahornsuikerstroop, kan ook met keukenstroop, maar dan wordt het wel wat 'zwaarder')
2 eieren
115 gram...
—————
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175°C
Heteluchtoven: 170°C
Gasoven: stand 2-3
Baktijd: ca. 22 minuten
Ingrediënten:
voor 12 cupcakes:
Dr. Oetker Basismix voor Cup Cakes Chocolade
100 g boter/margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m) (op kamertemperatuur)
100 ml...
—————
Boterkoek
Benodigdheden:
Een oven
EEN RONDE TAARTVORM (doorsnee circa 20 of 24 centimeter)
boter of olie om in te vetten
een kwastje (om de boterkoek met ei te besmeren)
Als de boterkoek (veel) te dik of te dun is dan wordt is hij niet gaar of te hard omdat de oventijd niet...
—————