Roze koeken

 

Nodig voor 12 stuks:

110 g bloem

100 g zachte roomboter

100 g suiker

2 eieren

1 citroen (alleen rasp)

snufje zout

boter en bloem voor invetten vorm

Glazuur:

100 g poedersuiker

8 frambozen of 4 aardbeien of half/half

Aan de slag!

oven voorverwarmen op 160 graden C. kwast een muffinvorm (12 holtes) in met boter en bepoeder met bloem. klop met de mixer (of in de keukenmachine) de boter met de suiker vijf minuten lang tot zacht en romig. rasp met een fijne rasp de schil van de schoengeboende citroen erboven en klop erdoor. voeg nu een voor een de eieren toe, blijf kloppen tot elk ei is opgenomen. zeef bloem en zout erboven en spatel erdoor. vul de muffinvorm tot circa de helft met het luchtige deeg. dek af met een vel bakpapier en leg er een platte bakplaat op, dat houdt het rijzen tegen; we willen koeken, geen cakejes. zet in de oven en bak 18 minuten. haal bakplaat en papier eraf en geef de bleke betjes nog 2-3 minuutjes. niet te lang, dan worden ze droog. laat helemaal afkoelen. 

Glazuur: prak het rood fruit fijn met een vork, duw door een theezeefje om de pitjes tegen te houden. je hebt nu een dikkig sap.       doe de poedersuiker in een andere kom en roer er net zoveel rood sap doorheen tot het een stevig, roze glazuur is. verdeel direct met de achterkant van een theelepel uit over de koeken. laat even opstijven.

Voilà!

 

 


Wat vind jij van dit Recept van de Week?

Geen commentaar gevonden.





Contact

Maddie's recepten


Maddie's Recepten!

/album/amandelkoekjes/koken-jpg/

—————

—————